Últimas noticias Hemeroteca

La Generalitat es repensa la residència d'estudiants de la UdG

La universitat havia trobat un edifici públic en desús al barri de Palau de Girona, però ara la Generalitat es planteja destinar-lo als menors que arriben sols a Catalunya

La residència anirà en aquest edifici en desús que és propietat de la Generalitat. /

El projecte de nova residència d'estudiants de la Universitat de Girona podria quedar-se en això: en una simple idea. La universitat havia trobat un edifici públic en desús al barri de Palau de Girona, però ara la Generalitat es planteja destinar-lo als menors que arriben sols a Catalunya.

La UdG havia acordat amb l'ajuntament demanar que aquest edifici -propietat de la Generalitat- pugués servir de residència d'estudiants. És un espai que necessitaria una rehabilitació total i que està a la Pujada Sant Miquel, davant del camp de futbol de Torres de Palau.

Però mesos després el govern català no ha respost amb claredat a la petició de la universitat perquè el Departament d'Afers Socials estudia destinar l'edifici a acollir menors no acompanyats que arriben a Catalunya, o també perquè serveixi d'alberg. El rector de la UdG Quim Salvi s'obre a negociar un altre terreny amb l'ajuntament de Girona.

El rector insisteix en què aquesta instal·lació és necessària per oferir una habitació assequible pels universitaris.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?