Últimas noticias Hemeroteca

Una zona de baixes emissions marítima

L'Ajuntament de Barcelona demana al govern espanyol que els ajudi a impulsar aquesta mesura que proposen diverses entitats ecologistes

Marcia Garcia, d'Ecologistes en Acció, Frederic Ximeno, Comissionat d'Ecologia, i Carlos Bravo, d'Aliança Mar Blava /

L'Ajuntament de Barcelona insta el govern espanyol a limitar la contaminació de l'aire produïda pels vaixells. Volen que se sumin a la proposta impulsada pels ecologistes de crear una zona de baixes emissions a dins del mar. És a dir, una zona on s'obligui els vaixells a contaminar menys. Les anomenades Med-ECA, per les seves sigles en anglès Emissions Control Areas.

Aquesta zona abastaria tot el Mediterrani i es basa en l’experiència del Mar Bàltic o el Mar del Nord, que tenen àrees de control d’emissions pel sofre des de 2015. Allà, segons ha detallat el coordinador de l’Aliança Mar Blava, Carlos Bravo, “les àrees de control d’emissions de sofre han permès reduir a la meitat les emissions en tres anys i un estalvi econòmic milionari”.

La mesura l’impulsen les entitats ecologistes Aliança Mar Blava, Ecologistes en Acció, la Plataforma per la Qualitat de l’Aire i Transport&Environment. L’Ajuntament de Barcelona és la primera administració que hi dóna suport i ara volen que el govern de Pedro Sánchez hi doni suport. “És importantíssim impulsar aquesta zona de baixes emissions”, ha defensat en roda de premsa el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, “França ja hi dóna suport i la Comissió Europea també la veu amb bons ulls”.

La creació d'aquesta zona de baixes emissions marítima a tot el Mediterrani obligaria als vaixells a substituir el fueloil per altres combustibles baixos en sofre i a aplicar altres mesures com reduir la velocitat de navegació o instal·lar sistemes de neteja de gasos.

El Port de Barcelona, a favor

Fonts del Port de Barcelona consultades per SER Catalunya defensen que una zona de baixes emissions marítima ajudaria a reduir la contaminació a les ciutats i els gasos d’efecte hivernacle. Això sí, “ha d’abastar tota la Mediterrània per tal de no distorsionar el mercat internacional de transport i comerç”.

També recorden que el port, des de fa un parell d’anys, ja aplica algunes mesures ambientals de forma voluntària. “No podem esperar a la implantació d’una ECA per actuar. Per això des de 2016 s’està desenvolupant el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire amb mesures com les bonificacions als vaixells més nets, la promoció del GNL, l’electrificació de la flota de vehicles i de molls i de l’ús de l’hidrogen com a combustible alternatiu”.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?