Últimas noticias Hemeroteca

La Model conservarà bona part de l'estructura

L'antiga presó Model acollirà set equipaments municipals, 150 pisos públics i un gran parc

L’antiga presó Model acollirà set equipaments municipals, 150 pisos públics, un gran parc i un espai dedicat a la memòria d’aquest edifici tan singular de Barcelona. A més, es conservarà bona part de l’estructura de l’edifici.

Segons han detallat l’alcaldessa Ada Colau i la tinenta d'alcaldia Janet Sanz, el panòptic es mantindrà intacte i també la quarta galeria, que acollirà un espai memorial. Les altres cinc galeries es conservaran parcialment, transformades en passatges oberts per on es podrà caminar. A més hi haurà un parc de 14.000 metres quadrats i prop de 6.000 metres quadrats més d’espais lliures.

Els equipaments municipals que s’integraran dins el recinte de la Model són un institut-escola, una escola bressol, una residència per a gent gran, un espai per a joves, un espai d’economia social, un poliesportiu semisoterrat i l’espai memorial de la Model.

Ara l’Ajuntament de Barcelona obrirà un concurs internacional per executar el projecte. La previsió és començar les obres a finals de 2020 i acabar-les el 2022. L'ajuntament hi destinarà 47 milions d'euros i la Generalitat s'ha compromès a posar-ne 46 més.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?