Sociedad

Retiren més d'un miler de carpins daurats del pantà de Vallvidrera

Els peixos van ser abocats il·legalment a l'estiu i la seva ràpida expansió estava arrasant l'ecosistema del pantà

Parc Natural de Collserola

Barcelona

Tècnics de dues entitats especialitzades tenen en marxa des d’aquest dimarts un dispositiu de pesca elèctrica al pantà de Vallvidrera. Segons explica el Consorci del Parc Natural de Collserola, han hagut de recórrer a aquesta tècnica per eliminar més de mil carpins daurats provinents d’un abocament il·legal que algú va fer a finals d’agost al pantà.

Un dels biòlegs del parc, Séan Cahill, explica que “els peixos provenen segurament d’un estany particular o d’un gran aquari”.

Cahill diu que han hagut de recórrer a aquesta tècnica perquè els més de mil exemplars d’aquesta espècie exòtica i invasora estava arrasant l’ecosistema del pantà de Vallvidrera, que tot just està en ple procés de recuperació i tornava a tenir vegetació i amfibis autòctons. “Amb l’arribada d’aquest gran volum de peixos, la recuperació del pantà estava amenaçada”.

Ara els carpins daurats seran traslladats al centre de fauna salvatge de Camadoca. Cahill recorda que aquest tipus d’abocaments són il·legals i poden ser considerats delictes ecològics.

La recuperació del pantà de Vallvidrera es va iniciar l’any 1999 i tenia un doble objectiu: recuperar el patrimoni construït i consolidar un espai humit, potenciant especialment les espècies d’amfibis, un grup amenaçat a nivell mundial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00