Últimas noticias Hemeroteca

Càrregues policials, detinguts i ferits a la manifestació antifeixista

Volien impedir la concentració convocada per Borbònia a la plaça U d'octubre del 2017 de Girona

Moment d'una càrrega dels Mossos contra antifeixistes a Girona a la plaça U d'Octubre, el 6 de desembre del 2018. (Horitzontal) / ()

Un detingut i 18 ferits - 15 dels quals Mossos. És el balanç de les càrregues policials a Girona, contra antifeixistes que protestaven per un acte de la plataforma Borbònia on participen PP, VOX i Plataforma per Catalunya per commemorar els 40 anys de la Constitució. Segons l'Ajuntament a l'acte de borbònia hi han participat unes 300 persones contra l'acte han protestat uns 500 CDR. 

Cordó policial dels Mossos d'Esquadra / Clara Pàmies

La manifestació antifeixista ha començat a quarts de nou del matí i pocs minuts després ja hi ha hagut la primera càrrega policial. Els manifestants han tirat les tanques que havien de separar els dos actes. Al centre de la plaça, 11 furgons del Mossos i dos cordons policials.

Els manifestants antifeixistes cridaven consignes com "fora feixistes dels nostres barris" i "aquesta no és la nostra policia" i han cremat una bandera espanyola mentre tiraven objectes com ampolles de vidre o pomes contra els Mossos. A l'altra banda, ambient festiu amb música de fons on ha sonat fins a 4 vegades l'himne d'Espanya i han retirat tots els llaços grocs que hi havia a la plaça.

Hi ha hagut una segona càrrega policial quan manifestants de Borbònia han anat, per un lateral, a la manifestació dels CDR. Llavors ha començat una baralla amb cadires i taules pel mig. Els manifestants antifeixistes s'han dirigit cap a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per donar suport, diuen, a la persona que han detingut a primera hora del matí, que ja ha quedat amb llibertat amb càrrecs. L'han detingut per desordres públics i atemptat contra l'autoritat. 

Els membres de la CUP, Lluc Salellas i Maria Sirvent han denunciat les càrregues policials i demanen la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch.

El conseller d'Interior, a l'"Aquí amb Josep Cuní", reconeix que "algunes actuacions dels Mossos no s'ajustarien als principis de gradualitat i proporcionalitat"

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?