Últimas noticias Hemeroteca

Les escasses baixes per estrès a justícia desmenteixen el president del TSJC

Jesús María Barrientos, que presideix el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, va dibuixar en una compareixença un panorama alarmant dient que s'ha disparat la xifra de funcionaris de justícia que pateixen estrès laboral i agafen la baixa

El president del TSJC, Jesús María Barrientos /

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, va dir fa uns dies al Parlament que el col·lapse als tribunals catalans està provocant un "índex d'absentisme molt alt" per part dels funcionaris que, segons ell, han d'agafar la baixa per estrès. I afegia que aquesta és una situació que preocupa tant al TSJC com al Departament de Justícia, de qui depenen aquests treballadors.

SER Catalunya ha pogut saber que les dades oficials de la conselleria desmenteixen les contundents declaracions de Barrientos. En el que portem d'any, només 1 funcionari de justícia ha agafat la baixa per estrès laboral. I en tot el 2017, van ser 6 els treballadors que es van haver de quedar a casa per baixa professional, que l’administració atribueix a estrès a la feina. Aquestes xifres contrasten amb el panorama alarmant que va dibuixar el president dels jutges catalans a la darrera comissió de justícia a la cambra catalana.

Al marge de les absències per raons laborals, si ens fixen en el nombre de baixes per malalties comunes (grips, gastroenteritis o lumbàlgies, per exemple), tant l'any passat com aquest ronden les 2.000. En aquesta categoria, expliquen fonts del departament, pot haver-hi l'estrès, però sempre que els motius no estiguin relacionats amb la feina.

Totes aquestes dades es refereixen als funcionaris de justícia que depenen directament de la Generalitat. En total són gairebé 8.000 i només queden al marge jutges, fiscals i lletrats.

Escolta aquí les declaracions que va fer el president del TSJC el 29 de novembre al Parlament.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?