Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Actualidad

Els CDR tallen 15 hores l'autopista AP-7

Els manifestants, concentrats a l'alçada de l'Ampolla, han reclamat que es desplegui ja la república catalana, l'alliberament dels presos independentistes i la dimissió del conseller d'Interior

Jaume Sellart EFE

L'Ampolla

Uns 200 manifestants, convocats pels anomenats Comitès de Defensa de la República (CDR) han tallat l'autopista AP-7 aquest dissabte des de les 7 del matí fins les 10 de la nit a l'alçada de l'Ampolla. Han demanat que s'implementi ja el que es va decidir els dies 1 i 27 d'octubre de l'any passat; és a dir, que es desplegui la república catalana. A més, han exigit l'alliberament dels polítics independentistes empresonats, s'han solidaritzat amb els qui estan en vaga de fam i també han reclamat la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch.

De fet, alguns han criticat la inacció de la policia catalana durant aquesta acció i és que s'han viscut alguns moments de tensió, especialment amb camioners -que estan obligats a circular per l'autopista- i amb els ocupants d'un bus del Vilareal que havien d'anar a jugar un partit benèfic.

Durant 15 hores, el trànsit s'ha hagut de desviar per la N-340 i els CDR han cridat a estendre la protesta de manera indefinida per tot el territori, però només un centenar de persones s'han manifestat de manera improvisada amb les mateixes proclames a Barcelona, en una marxa que ha arrencat a la Delegació del Govern espanyol i ha recorregut els carrers del centre de la ciutat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00