Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Els bombers no poden garantir apagar focs durant el 2019

El sindicat UGT denuncia que el material està obsolet i que perilla la seva seguretat i la de la ciutadania

El Parc de Calonge ahir estava tancat

Mobilitzacions de Bombers de Girona / ACN

Girona

Els bombers de les comarques de Girona no poden garantir apagar focs durant tot el 2019. Ho diu així de clar el sindiat UGT que denuncia que el material està obsolet i que perilla la seva seguretat i la de la ciutadania. Posen, com exemple, el parc de Calonge que ahir mateix estava tancat.

Calculen que hi ha una mitjana de 10 camions aturats al dia, per avaries o per falta de mànegues. Expliquen que, per exemple, a Calonge hi ha dos vehicles, i un està absolutament buit de material i, per tant, no està operatiu. El Director General d'Interior els va assegurar que es feia una licitació per comprar 92 camions però que el primer no arribaria fins el primer trimestre del 2020. Sergi Carretero, de la UGT, diu que témen el que pugui passar aquest 2019.

Sergi Carretero: "Ens veiem que aquest estiu no tindrem ni mànegues per apagar incendis"

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000175589/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Carretero afegeix que molts parcs i les infrastructures s'estan degradant i perilla la seva seguretat. Diuen que des del 2009 no hi ha hagut una inversió digna pels bombers.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00