Sociedad

El govern de Colau manté el ple convocat per divendres

ERC i la CUP anuncien que abandonaran el consell plenari per anar a les protestes convocades contra la reunió del govern espanyol que es fa a Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Barcelona

El govern de l'alcaldessa Ada Colau considera que ara mateix no hi ha cap raó per avançar o ajornar el ple que hi ha previst per divendres. Esquerra Republicana, el PDeCAT i la CUP havien demanat aquest canvi perquè la convocatòria coincideix amb la reunió del Consell de Ministres a Barcelona i amb les protestes ciutadanes que s’han convocat.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, diu que no té sentit canviar el ple de forma preventiva i que "ja es veurà si aquell dia es produeix algun tipus d'esdeveniment en què l'alcaldessa hagi d'intervenir directament, però ara mateix no és la hipòtesi que tenim".

Esquerra Republicana i la CUP han anunciat que estaran a l'inici del ple, però que marxaran per sumar-se a les protestes quan creguin necessari. El republicà Jordi Coronas explica que ho decidiran en funció de com avanci la mobilització als carrers de la ciutat.

D'altra banda, Ciutadans, PSC i PP celebren que el ple es mantingui el divendres. La portaveu de Ciutadans, Carina Mejías, demana que els grups independentistes compleixin la seva obligació al plenari "en comptes de participar en aquestes concentracions". La socialista, Carmen Andrés, demana que no provoquin una sensació d’inseguretat a la ciutat que obliguin els barcelonins ha canviar els seus plans. Des del PP, el regidor Xavier Mulleras, considera que moure el plenari de divendres "hauria estat un no a la democràcia i la normalitat".

La convocatòria es manté tal i com estava prevista per divendres a les 10 hores.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00