Sociedad
REIVINDICACIONS SOCIALS

Concentració històrica en contra de les polítiques socio laborals del Govern

Al voltant d'un miler de persones, 1.500 segons els convocants, es van aplegar ahir a l'Avinguda Meritxell per demanar la derogació de les lleis laborals, pensions dignes, accés a l'habitatge i la despenalització de l'avortament

Alguns dels manifestants amb cartells reivindicatius / Cadena Ser/CF

Andorra la Vella

Prop d'un miler de persones, 1500 segons l’organització, s'han aplegat aquest dilluns al vespre a l'avinguda Meritxell per reivindicar una millora dels drets socials i laborals.

Convocats per sindicats, partits polítics i entitats del país, els manifestants han sortit al carrer amb desenes de pancartes i alguns crits com "els carrers seran sempre nostres", "fora DA" i "només volem una vida digna".

La concentració, que ha transcorregut sense cap incident, ha servit per mostrar el malestar social que hi ha en la població amb diversos temes com són l'absència de lleis laborals justes, els preus deL lloguer, l'avortament lliure i gratuït i les pensions de jubilació dignes, entre d'altres.

El president de Podem, Joan Seguí, ha reivindicat una mobilització per convertir una Andorra més digna i ha afegit que si hi ha alguna cosa a agrair a DA és que ens hagi ajuntat a tots, sector públic i sector privat.

Així també, Vanessa Mendoza, de l'associació feminista Stop Violències, ha posat en manifest la "voluntat explotadora del Govern" i ha reivindicat l'avortament lliure i gratuït.

El secretari general de l'USDA, Gabriel Ubach, ha valorat molt positivament la gran afluència de gent, tenint en compte les baixes temperatures, i ha assegurat que ara s'ha d'estendre la mobilització.

D'aquesta manera, Ubach ha afegit que aquest ha estat un primer pas, ja que l'USDA pretén continuar amb les mobilitzacions per reivindicar els drets dels ciutadans.

Per la seva banda, el secretari general del Sindicat de l’Ensenyament Públic, David Garcia, ha demanat que tots els partits polítics tinguin un diàleg social i que es retirin les quatre lleis aprovades que retallen tots aquests drets socials i laborals.

Finalment, Garcia ha demanat el suport de la ciutadania el 17 de gener a la plaça del Consell General en una propera concentració contra la modificació de la Llei de la Funció Pública.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00