Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

El TEDH pica la cresta a l'Estat per l'expulsió de dos joves de Salt

La subdelegació del govern haurà de revisar els dos casos

Tribunal Europeu dels Drets Humans / Consell d'Europa

Salt

El Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg ha picat la cresta a l'Estat espanyol perquè va expulsar del país dos joves d'origen marroquí sense haver estudiat a fons la seva situació personal. Ara la subdelegació del govern haurà de revisar els dos casos.

La sentència del tribunal d'Estrasburg considera que l'Estat espanyol va violar el dret al respecte per la vida privada i familiar de Aziz Saber i Hamza Bughassal.

L'any 2008 va començar el procediment d'expulsió quan se'ls va condemnar per tràfic de drogues. El govern central hi va donar suport i va afegir que no poguessin entrar a l'Estat al cap de 4 i 10 anys, respectivament.

Fa 4 anys van presentar les queixes al Tribunal Europeu dels Drets Humans que ahir els va donar la raó. Els magistrats creuen que la justícia espanyola no va tenir en consideració el temps de residència a Catalunya i els seus llaços familiars, socials i culturals. Benet Salellas és el seu advocat.

Benet Salellas: "Demana que quan els tribunals tinguin en compte les circumstàncies de les persones que han de ser expulsades"

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000176804/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Han estat 10 anys vivint fora de Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00