Sociedad

La situació de la indústria càrnia i la precarietat laboral

En parlem amb Alícia Buil, responsable del sector alimentari de l'UGT

Àlícia Buil, a l'estudi / Ràdio Girona

Girona

El cas de les falses cooperatives de l'empresa càrnia Terfrisa, de Vilamalla, acabarà a judici. La UGT havia denunciat la Seguretat Social per NO haver multat la càrnia amb 800 mil euros, com proposava la Inspecció de Treball.

S'ha acabat la precarietat laboral a les càrnies?

14:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000176852/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La data del judici és el 12 de desembre... de l'any que ve. Hi han arribat perquè la Seguretat Social va deslliurar l'empresa d'una multa de 800 mil euros per haver contractat de forma irregular els 175 treballadors. A més, el cas de Terfrisa ha forçat un canvi a la llei d'infraccions i sancions. La secretrària d'Alimentació de la UGT, Alicia Buil, assegura que així evitaran casos com aquest.

Un responsable de l'empresa va crear una falsa cooperativa constituïda per una persona i els treballadors estaven obligats a fer-se'n socis. Quan aquesta cooperativa va fer fallida, responsables de l'empresa en van crear una altra. En aquest impàs, els treballadors van haver d'inscriure's a una ETT cobrant gairebé la meitat del que marca el conveni, i Treball la va sancionar amb 5 mil euros. Llavors, l'empresa càrnia va haver de contractar per força els 175 treballadors. Però es va lliurar d'una multa 800.000 euros, que proposava Inspecció de Treball.

La UGT lamenta que sigui complicat que la Seguretat Social arribi a multar una empresa càrnia i que, per això, volen que acabi imposant-se la multa de 800 mil euros com a resposta exemplar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00