Sociedad

Els sindicats alerten del col·lapse del transport de mercaderies per carretera

Asseguren que ha pujat exponencialment el transport de productes agrícoles i industrials, en part pels contenidors que entren pel port de Barcelona

L'A9 al Voló ple de camions per una protesta dels 'armilles grogues' / Gerard Vilà ACN

Girona

Els sindicats gironins i francesos -a través de la plataforma CSIR Pirimed- alerten del col·lapse del transport de mercaderies per carretera i demanen potenciar el tren entre les dues regions. També volen que els horaris de la línia de tren s'adaptin als treballadors de l'altra banda de la frontera.

Els sindicats asseguren que ha pujat exponencialment el transport de productes agrícoles i industrials, en part pels contenidors que entren pel port de Barcelona. Si segueix creixent, caldria construir una nova autopista, que descarten del tot per l'impacte que tindria pel medi ambient. Per això, proposen que les mercaderies pesades vagin directament a la línia de tren que connecta Portbou amb Cervera.

El secretari general de Comissions Obreres a Girona, Bartomeu Compte, també demana facilitar el transport de les persones que treballen a banda i banda de la frontera.

Bartomeu Compte: "Tenim la consciència que molts temporers van al Rosselló i que moltes persones vénen a treballar aquí"

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000176801/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Assegura que hi ha demanda -com ho demostra l'èxit del bus d'aquest estiu per portar turistes francesos a Figueres- i que cal adaptar els horaris a les necessitats dels treballadors perquè -per exemple- hi hagi línies a primera hora del matí. Diuen que el govern d'Occitània i la Generalitat haurien de treballar junts. I afegeixen que és més car anar en tren a Perpinyà que a Barcelona, tot i estar més a prop.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00