Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 20 de Octubre de 2019

Otras localidades

2018, toca fer balanç

I AVA i la Unió de Llauradors coincideixen en general: no avancem en matèria hídrica, no hi ha avanços per a evitar que l'agricultor siga l'esclavó més feble de la cadena alimentària i el nou panorama legal val només si té pressupost

En La Llavor hem volgut centrar el balanç en cinc grans capítols. L'aigua és el primer. I la coincidència és total. 2018 no ha sigut un any d'avanços, més aviat d'estancament. Els problemes estructurals es mantenen, i mentre Cristóbal Aguado, d'AVA, aposta per una Agència Nacional de l'Aigua i apostar per xicotets embassaments...

Carles Peris, de la Unió de Llauradors, insisteix: no renuncien al transvasament Tajo-Segura i lamenta que aquest assumpte siga "arma" política. Perquè això només estanca, no agilita.

No només l'aigua repeteix com un dels grans problemes del camp enguany... i són molts anys ja. Repeteix també la xylella, i els dos demanen major implicació de les autoritats espanyoles i europees davant aquest problema. La Unió també reclama més fons per a continuar investigant en alternatives per a les zones afectades per una plaga sense remei hui dia. Repeteixen els cítrics i la crisi de preus... Enguany especialment greu.

I repeteix també la Llei de la Cadena Alimentària. També estancada. Cristóbal Aguado, fart, reclama una assegurança de mercat per a garantir uns ingressos als productors. I Carles Peris més mecanismes sancionadors per als qui vulneren la norma.

I parlant de lleis, una es perfila com a principal novetat de 2018: la Llei d'Estructures Agràries, en la qual també hi ha una coincidència entre els dos: malgrat les seues manques és una llei que pot qualificar-se de bona, sempre que compte amb pressupost suficient.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?