Sociedad

La Misericòrdia i Oikia, desbordats per Nadal

Hi ha els mateixos joves, el doble dels previstos, però menys personal

Els sindicats diuen que això implica menys diners per comprar roba, per exemple

Imatge del Centre de la Misericòrdia de Girona / ACN

Els treballadors dels centres de menors de la Misericòrdia i Oikia de Girona alerten que la situació es pot complicar aquests dies per les vacances de Nadal.

Això implica que menys treballadors i educadors socials hauran d'atendre el mateix nombre d'infants.

La sobreocupació de menors en aquests dos centres és una denúncia dels educadors socials des de fa molts mesos, i fa uns dies s'hi ha sumat el Síndic de Greuges de Catalunya.

Frederic Estrada, portaveu d'UGT

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000177038/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Atenen més de 100 nens, mentre que estan dissenyats per atendre'n uns 50. Alerten que els drets dels infants es poden veure vulnerats aquests dies, perquè com a conseqüència de les vacances, hi haurà menys treballadors per fer activitats i per a la gestió del mateix número de nens i nenes.

Estrada explica que la partida pressupostària segueix sent la mateixa hi hagi 50 o 100 nens. Això els provoca que a vegades no tinguin diners per comprar la roba als infants que ho necessiten o que, per exemple, aquests dies no puguin rebre algun regal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00