Sociedad

Un 19% dels estudiants de carreres tecnològiques de la UdG són dones

Educació, Infermeria i Medicina són les tres facultats amb més dones

A la Politècnica, només hi ha un 19% de noies i a graus com enginyeria informàtica només un 3,5% de noies

La directora de la Politècnica, Maria Àngels Pelach / Jordi Altesa

Girona

Educació, Infermeria i medicina són les tres facultats de la Universitat de Girona amb més dones matriculades. En canvi, a les carreres tecnològiques, tot i l'alta oferta de places, només un 19% són dones. L'Escola Politècnica diu que és un problema a nivell mundial.

Incentivar les joves a estudiar graus com enginyeria elèctrica, mecànica o química, que des de sempre havien estat associats als homes, és un dels objectius de la Universitat.

De les dades de la UdG destaca que a Enginyeria Informàtica nomésun 3,5% dels estudiants són dones. Aquest curs la Politècnica té un 19% de dones, un percentatge lleugerament inferior al que hi havia fa 10 anys. La seva directora Maria Àngels Pèlach explica que estan fent campanyes, però diu que el problema va més enllà, perquè en general no omplen les places.

Maria Àngels Pèlach, directora de l'Escola Politècnica Superior

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000174097/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pèlach també diu que normalment les campanyes de difusió es fan perquè les dones estudiïn graus tècnics i poques vegades es fa en sentit contrari, és a dir, incentivant els homes a estudiar, per exemple, educació o infermeria.

Del total d'estudiants de la UdG més de la meitat són dones, un percentatge que també ha disminuït respecte a fa 10 anys quan hi havia gairebé un 75% d'estudiants noies.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00