Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 20 de Octubre de 2019

Otras localidades

Incrementen els espolis de restes arqueològiques a Catalunya

Durant tot aquest any, els Agents Rurals han detectat 19 infraccions, xifra que duplica la de l'any passat.

Aquesta imatge és de Calaf d l'agost 2017 /

Incrementen els espolis de restes arqueològiques a Catalunya. Durant tot aquest any, els Agents Rurals han detectat 19 infraccions, xifra que duplica la de l’any passat. En la majoria de casos es tracta de col·leccionistes, que saben on trobar fòssils, monedes, restes de la guerra civil, o ceràmica antiga, i que furguen en jaciments protegits.

Adam Picon: Hi ha infractors "tenen una intenció espoliadora, de lucre" / Adam Picon: Hi ha infractors "tenen una intenció espoliadora, de lucre"

Molts d'ells van amb detectors de metalls o altres eines, per jaciments arqueològics o paleontològics de Ponent -a comarques com la Noguera, la Segarra o les Garrigues- a la Catalunya central, i a comarques com l'Alt Penedès. I en els darrers mesos, els agents rurals, en veu d'Adam Picon, han detectat un increment dels infractors que espolien aquests objectes per vendre'ls sobretot per internet.

Per fer front a aquesta problemàtica, el cos ha fet una formació a tots els agents rurals en aquesta matèria i per saber quan han de decomissar els objectes espoliats. Pels infractors hi ha sancions de fins a 6 mil euros, i, dels 19 casos, en tres d'ells s'ha obert la via penal a l'haver fet molt mal al jaciment protegit

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?