Sociedad

EL Barça afronta un 2019 carregat de decisives "carpetes" institucionals

https://pxhere.com

Barcelona

El “cognom” del Camp Nou

El Barça ha de tancar el patrocinador de l´Espai Barça que entre altres coses ha de donar el cognom a l´estadi. Bartomeu sempre ha dit que el nou patrocinador no causarà descontent. La farmacèutica Grífols hi encaixa. El nou “partner” ha d´aportar uns 300 milions.

L´inici de les obres del Camp Nou

L´Espai Barça i el nou Camp Nou acumulen retards. De fet, el nou estadi reformat no estarà llest fins el 2023, dos anys més enllà del previst. Acumularà més retards? Diu el club que això dependrà sobretot de l´agilitat de l´Ajuntament a l´hora de concedir les necessàries llicències. A l´Ajuntament sempre han dit que els retards són cosa del Barça que no ha disposat dels diners per atacar abans el projecte.

En tot cas, aquest estiu, veurem les primeres excavadores a l´estadi, i abans, la inauguració a la Ciutat Esportiva de l´Estadi Johan Cruyff, per substituir el Miniestadi.

La cursa electoral a la presidència del club

En aquest 2019 s´ha d’intuir un candidat continuista de l´actual Junta que entre altres coses evitaria haver d´avalar el 15% del pressupost a les properes eleccions, inicialment el 2021.  Jordi Cardoner ha guanyat visibilitat gràcies a la Fundació però en la cursa no s´hi poden descartar els directius Xavier Vilajoana i Maria Teixidor. Mai no hi ha hagut una dona candidata. Fora de la Junta només Víctor Font ha anunciat que es presentarà.

Els problemes econòmics

El club s´ha proposat arribar a uns ingressos rècord de quasi 1.000 milions aquesta temporada. Però el malson és controlar la despesa en salaris que es menja la major part del pressupost, un 66%. Queda pendent la designació d´una línia aèria oficial, després de Turkish Airlines i Qatar Airways. Ha de suposar un bon pessic.

El cas Neymar-2

L´any judicial del Barça arrenca amb el judici immediat contra Rosell per blanqueig de capitals i organització criminal. Però la cita grossa correspondrà al conegut com a cas Neymar-2, el cas DIS, que encara però no te data perquè aquest passat mes de novembre vam saber que el cas el jutjarà la Sala Penal de l´Audiència Nacional. El jutge Honrubia ho va passar als seus col·legues atenent una petició de DIS reclamant delicte d´estafa agreujada per tant fora de l´àmbit del jutjat unipersonal.

El Barça, com a persona jurídica, en aquesta ocasió, de moment, no es decanta pel pacte. Una cosa, diuen des del club, és assumir delictes fiscals i multes (Neymar 1) i atribuir-ho a una errada d´interpretació fiscal i l´altre, ben diferent, és assumir el que s´hi juga ara: corrupció i estafa.

El Barça i el “procés”

En aquest 2019 també pujarà la temperatura política i més quan es conegui la sentència per la causa contra els líders independentistes, i sobretot perquè un ampli sector del barcelonisme creu, com Guardiola, que el Barça ha de jugar un paper important en el “procés

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00