Sociedad

25.000 aturats menys

Són les dades de tancament de 20918 del Servei d'Ocupació de Catalunya

25.000 aturats menys

El conseller Chakir el Homrani avalua les dades de l'atur de 2018 / ACN

Barcelona

El 2018 es va tancar a Catalunya amb 25.000 aturats menys, segons les dades del SOC. Ara mateix hi ha gairebé 393.000 persones apuntades a les llistes de l'atur. Pel que fa al nombre d'afiliats a la Seguretat Social, l'any acaba amb gairebé 3.400.000 persones donades d'alta. La xifra frega els nivells que hi havia abans de la crisi però, això sí, les feines són de força menys qualitat,

L'any es tanca amb una reducció interanual de l'atur del 6%, en la línia de la que s'ha registrat en el conjunt de l'Estat. Ha crescut el nombre de contractes indefinits que s'han fet però els temporals continuen sent molt majoritaris. La millor dada és la de la Seguretat Social.

El nombre d'afiliats queda a només 2.000 persones de les que hi havia d'alta l'any 2007, abans de la destrucció d'ocupació que va generar la crisi. El conseller de Treball, Chakir el Homrani, diu que les dades són bones però cal millorar alguns aspectes, com la igualtat d'homes i dones i l'adequació dels perfils professionals.

En declaracions als mitjans, El Homrani ha anunciat que en les pròximes setmanes convocarà patronals i sindicats per iniciar el diàleg social per "afrontar els reptes de 2019" i assegurar el creixement de l'ocupació i una millora de la qualitat del mercat de treball .

El Homrani ha considera que un dels principals reptes és que els perfils professionals s'adeqüin més a les necessitats del mercat laboral, ja que hi ha "sectors específics que no troben mà d'obra qualificada". Ha posat d'exemple d'aquests casos el treball al voltant dels gremis professionals, com el de la metal·lúrgia, el sector de la dependència, i la formació de grau superior que genera a professionals altament qualificats.

També ha assenyalat com a assignatura a treballar la precarietat laboral i la millora de les condicions laborals, amb aspectes com la contractació temporal, els salaris, i les perspectives professionals al llarg de la vida professional.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00