Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

Dos grafitis al dia

  • La brigada de Girona neteja de mijana dos grafitis cada dia
  • L'Ajuntament es mostra preocupat perquè cada cop són a llocs més arriscats

Una paret plena de puntades a Girona /

Cada dia la brigada de Girona neteja gairebé dos grafitis de mitjana. El 2018 les denúncies per grafitis han augmentat un 5 per cent i l'ajuntament s'ha gastat 160 mil euros per eliminar-los.

 Aquests 160 mil euros només són el que costa el servei subcontractat per eliminar els grafitis i altres elements de les partes com pòsters, sobretot del Barri Vell, però també de Pedret, Vista Alegre i l'Eixample Nord.

A part l'ajuntament té una brigada específica dedicada a netejar els grafitis a la resta de barris de la ciutat. Treballen a diari perquè tenen identificats grafiters que són actius cada dia.

Per això, la policia municipal té una persona que es dedica a analitzar la signatura i la forma dels grafitis per trobar el seu autor, segons ha explicat el regidor de Via Pública Joan Alcalà.

La brigada actua amb celeritat contra pintades ofensives i amenaçadores. Joan Alcalà lamenta que cada cop els grafiters busquin més el risc pintant -per exemple- sota del viaducte del tren, on cal escalar per arribar-hi.

Demana que si tenen inquietuds artístiques que parlin amb l'ajuntament i que buscaran un espai.

En tot el 2018 han rebut més de 250 avisos dels veïns, són un 5 per cent més, i cada cop reben més denúncies a través de l'aplicació de l'ajuntament.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?