Sociedad

Una sobrecàrrega elèctrica en un pis ocupat possible causa de l'incendi de Badalona

Encara hi ha quatre persones ferides hospitalitzades i, entre ells, el nadó que evoluciona favorablement

Edifici incendiat a Badalona / Europa Press EUROPA PRESS

Barcelona

La policia científica dels Mossos d'Esquadra ha passat el matí a l'interior del pis calcinat on es va iniciar el foc per realitzar una inspecció ocular i confirmar la hipòtesi que s'apunta des del primer moment, i en base als testimonis, que l’origen de l'incendi hauria estat una sobrecàrrega elèctrica. A la primera planta la llum estava punxada, segons els veïns, i, a més, havia sobreocupació. L'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, ha declarat al programa de Josep Cuní a SER Catalunya que s'estava investigant: "Deien que feia anys que estava ocupat. És una dada que hem d'acabar de comprovar i, en aquest cas, el que he demanat és si hi havia denúncies a la guàrdia urbana d'aquest pis ocupat per poder actuar també".

Sobre el balanç de ferits, el nadó que va haver d'ingressar en estat crític a l'Hospital de la Vall d'Hebron el dissabte està evolucionant favorablement i està menys greu segons fonts hospitalàries. Els seus pares segueixen greus i estables per inhalació de fum i hi ha un altre pacient ingressat al mateix hospital que va ser el que es va precipitar per un balcó en veure les flames. Aquest matí ha rebut l'alta el veí que també va saltar al buit i que estava ingressat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Recordem que les víctimes mortals són una dona de 92 anys i dues persones més que no han pogut ser identificades perquè estan calcinades. Falten les proves d'ADN per poder confirmar plenament la seva identitat.

Les famílies afectades segueixen sense poder tornar a casa seva i no podran fer-ho fins d'aquí a unes setmanes perquè l'edifici ha quedat molt afectat pel foc. Avui els bombers els acompanyaran fins a les seves cases per poder recollir els seus objectes personals i poder reallotjar-los.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00