Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

Les mares de dia i les llars de criança

En parlem a 'Soroll' amb Guiomar Bertran, Yolanda Serrano i Laura Artacho, mares de dia a Calonge i Quart

Laura Artacho, Guiomar Bertran i Yolanda Serrano /

Avui a Soroll volem parlar de les llars de criança. Hi ha moltes maneres d'explicar què són. A les comarques de Girona hi ha un total de 8 espais com aquest, a llocs com Calonge, Girona, Salt, Quart, Vilopriu i la Cellera de Ter.

A les comarques de Girona hi ha 8 mares que fan servei de guarderia a casa. Són educadores que atenen nens d'entre 0 i 3 anys. El col·lectiu demana a la Generalitat que es desencalli el decret que regula la seva feina.

Són 7 dones i un home que han adaptat casa seva per acollir 4 o 5 nens. La seva filosofia és poder atendre'ls millor i adaptar-se al seu ritme, és a dir, quan un nen té gana donar-li de menjar o si té son, deixar-lo dormir. Per convertir-se en mare de dia cal tenir formació en educació, primers auxilis, manipulació d'aliments i tenir la casa preparada per tenir-hi els nens i una assegurança.

A hores d'ara estan en situació al·legal perquè no hi ha cap llei autonòmica. El juliol del 2017 el departament d'Ensenyament va presentar un esborrany de decret però des d'aleshores diuen que el govern no ha mogut peça.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?