Últimas noticias Hemeroteca

Palafrugell demana que només es pesquin garoines de gener a març

  • L'ajuntament assegura que està creixent l'especulació i la sobreexplotació d'aquesta espècie
  • Els pescadors es queixen que no els han consultat res

Palafrugell demana a la Generalitat que només es puguin pescar garoines de gener a març. L'ajuntament assegura que està creixent l'especulació i la sobreexplotació d'aquesta espècie.

Des de fa deu anys els pescadors fan una veda de sis mesos, entre l'abril i l'octubre, de manera que poden començar a agafar garoines des de l'octubre i fins al març. Però els restaurants asseguren que cada cop hi ha qui les pesca més d'hora, i a un preu baix. Per això, l'ajuntament de Palafrugell ha demanat a la Generalitat que el període per pescar, en comptes de començar l'octubre, es faci només entre gener i març. Albert Gómez és el tinent d'alcalde.

Si s'aprovés aquesta veda, només hi hauria garoines als restaurants els tres primers mesos de l'any, el mateix període en què es fa La Garoinada a 10 restaurants de Palafrugell. L'ajuntament nega que aquesta campanya fomenti la sobreexplotació, i en culpa les grans empreses.

Els pescadors ho neguen

Els pescadors de Palamós neguen que les garoines s'estiguin acabant. Diuen que és una petició unilateral de l'ajuntament de Palafrugell, i que no els han tingut en compte.

Asseguren que -tot i començar a pescar a l'octubre- les garoines estan en bones condicions perquè només depenen de la fred que hagi fet. El president de la confraria, Toni Albalat, garanteix que respecten les quotes, i que per tant, no pesquen més de 150 quilos al dia.

Els pescadors esperen reconduir-ho amb el Departament d'Agricultura.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?