Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 21 de Octubre de 2019

Otras localidades

L'Audiència de Barcelona ordena l'ingrés a presó d'Oriol Pujol

L'entrada, però, no serà immediata perquè la decisió es pot recórrer

Oriol Pujol / ()

L'Audiència de Barcelona ha ordenat que l'exsecretari general de Convergència, Oriol Pujol, ingressi a presó per complir la condemna de dos anys i mig per la seva vinculació amb la trama de les ITV. El fill de l'expresident va ser condemnat l'estiu passat pels delictes de tràfic d'influència, falsedat documental i suborn. Tot i que la defensa de Pujol va demanar que se substituís la presó per multes o treballs a la comunitat, la magistrada ha decidit ara desestimar la seva petició.

La jutgessa conicideix amb la fiscalia, que reclamava que es complís la pena de presó com a mesura exemplar, pèrquè es tracta d'un cas de corrupció política. La defensa de Pujol va insistir que el seu client s'havia penedit dels fets i havia col·laborat amb la justícia, però l'Audiència de Barcelona manté que, per sobre de tot, preval l'interès col·lectiu i i la naturalesa dels fets més enllà de la seva situació personal. Subratlla que en tractar-se d'un polític que va cometre "delictes molt greus" que atempten contra "la confiança de la ciutadania cap als seus representants". Per això, afegeix que el compliment de la pena suposa "reestablir" aquesta confiança.

La magistrada ha donat deu dies perquè Pujol ingressi voluntàriament a presó, però la decisió de l'Audiència de Barcelona no és ferma. La defensa de l'exsecretari general de Convergència encara pot recórrer la resolució, amb un termini de tres dies hàbils. En cas que el seu advocat opti per aquesta via, l'ingrés quedarà suspès temporalment fins que la resolució no sigui ferma del tot.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?