Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

Un mínim del 40% de dones a totes les juntes directives esportives

Un cop la nova Llei de l'Esport sigui aprovada pel Consell de Ministres i s'hagi realitzat el tràmit parlamentari el requisit de quasi paritat de gènere serà d'efecte immediat

La junta directiva de la Federació Catalana de Futbol amb la presència d'una única dona /

En diverses entrevistes la presidenta del CSD, María José Rienda, ha parlat d’aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones en el món de l’esport a la futura Llei de l'Esport i, en efecte, en el nou text elaborat pels ponents i que va ser entregat al ministre José Guirao el passat 11 de desembre, s´hi fixa exactament un mínim d´un 40% de dones a totes les juntes directives de federacions, clubs i organismes esportius.

El projecte de llei és camí del Consell de Ministres i si s’aprova en el tràmit parlamentari aleshores aquest requisit de quasi paritat de gènere serà d’efecte immediat i sense marge d’adaptació de manera que si hi ha eleccions la nova junta ja ha de tenir aquest 40% de dones o d’homes.

Això és el que han explicat a SER Catalunya fonts jurídiques que indiquen que el que es fa és aplicar la Llei d’Igualtat de 2007, i que posen en evidencia que el que passava fins ara és que com a mínim en el món de l’esport no s’acomplia.

Recordem que l´esborrany de la futura llei catalana de l’Esport també inclou la paritat de gènere, per bé que en el seu text hi fixava una incorporació gradual més flexible.

La paritat de gènere imposada legalment ha desfermat una àmplia controvèrsia. I si aquests que hem vist són els arguments a favor també n´hi ha en contra com el que exposa l’advocada en dret esportiu i directiva de l’Hospitalet, Mònica García Solanas, més partidària de fomentar l’accés de les dones als càrrecs directius que no pas d´imposar-lo, entre altres coses perquè acomplir-ho serà més fàcil en clubs grans com el Barça però més difícil en els clubs més humils.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?