Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 22 de Octubre de 2019

Otras localidades

Intel·ligència artificial "Made in Europe"

Barcelona acull des d'ahir una trobada dels màxims experts en intel·ligència artificial d'Europa. És la primera reunió d'un projecte que ha de servir per impulsar l'ús d'aquesta tecnologia a Europa

Amb aquesta trobada de tres dies es dóna el tret de sortida al projecte Intel·ligència Artificial per a la Unió Europea (AI4EU), una iniciativa de la Comissió Europea en la que hi participen més de seixanta centres de recerca de 21 països, entre ells el Centre Nacional de Supercomputació de Barcelona (BSC). Segons el seu director associat, Pep Martorell, el projecte s’emmarca en l’interès d’Europa en fer intel·ligència artificial “Made in Europe”. “Europa està veient que la intel·ligència artificial és una tecnologia que no és escèptica, que pot tenir implicacions econòmiques i de seguretat i per això està impulsant iniciatives com aquesta”.

De moment s'han proposat crear una plataforma per compartir coneixements sobre la intel·ligència artificial i també un observatori d'ètica per fer un bon ús d'aquesta tecnologia.

Pla estratègic català

En el marc d'aquesta trobada, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat que la Generalitat prepara un pla estratègic en l'àmbit de la intel·ligència artificial per "fer front als reptes que implica aquesta tecnologia". Hi participen centres de recerca, universitats i empreses i el primer àmbit on començaran a fer proves amb aquesta nova tecnologia és a l'administració pública.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?