Sociedad

Una quinzena de detinguts per "arreglar" partits de tennis

La Guardia Civil ha desmantellat una xarxa per "arreglar" partits de tennis, amb 83 implicats i 15 detinguts finalment, ha informat l'agència EFE

https://pxhere.com

Barcelona

Dels detinguts cinc han ingressat a presó per ordre del jutge de l´Audiència Nacional José de la Mata, entre els quals el presumpte líder de la trama, el tenista professional Marc Fornell.

L´operació neix d´una denúncia de la Tennis Integrity Unit.

L´organització criminal va usurpar milers d´identitats de ciutadans per poder fer més apostes, i les vinculaven a comptes on revertir els guanys i esquivar Hisenda.

L´origen és un grup criminal de la màfia armènia que utilitzava el tenista cap de la trama per corrompre altres tenistes de les categories Futures i Challenger, de carácter semiprofessional i on de fet els guanys fraudulents en aquests casos superen de llarg els oficials.

El portaveu de FederBet, Francesco Baranca, que lluita contra la corrupció a les apostes esportives, ens ha explicat sobre què s´aposta en el tennis: “és molt simple en tractar-se d´un esport individual i les apostes es fan sobre qui guanyarà el quart punt del tercer joc del primer set, o si farà doble falta, etc.”

Els mafiosos armenis es desplacen al torneig en qüestió per comprovar que s´acompleix “el pacte”, sovint amb amenaces violentes.

Venien actuant com a mínim des de febrer del 2017.

En l´operació hi ha col·laborat Europol i se´ls acusa de diversos delictes, entre els quals integració d´organització criminal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00