Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

Una quinzena de detinguts per "arreglar" partits de tennis

La Guardia Civil ha desmantellat una xarxa per "arreglar" partits de tennis, amb 83 implicats i 15 detinguts finalment, ha informat l'agència EFE

Dels detinguts cinc han ingressat a presó per ordre del jutge de l´Audiència Nacional José de la Mata, entre els quals el presumpte líder de la trama, el tenista professional Marc Fornell.

L´operació neix d´una denúncia de la Tennis Integrity Unit.

L´organització criminal va usurpar milers d´identitats de ciutadans per poder fer més apostes, i les vinculaven a comptes on revertir els guanys i esquivar Hisenda.

L´origen és un grup criminal de la màfia armènia que utilitzava el tenista cap de la trama per corrompre altres tenistes de les categories Futures i Challenger, de carácter semiprofessional i on de fet els guanys fraudulents en aquests casos superen de llarg els oficials.

El portaveu de FederBet, Francesco Baranca, que lluita contra la corrupció a les apostes esportives, ens ha explicat sobre què s´aposta en el tennis: “és molt simple en tractar-se d´un esport individual i les apostes es fan sobre qui guanyarà el quart punt del tercer joc del primer set, o si farà doble falta, etc.”

Els mafiosos armenis es desplacen al torneig en qüestió per comprovar que s´acompleix “el pacte”, sovint amb amenaces violentes.

Venien actuant com a mínim des de febrer del 2017.

En l´operació hi ha col·laborat Europol i se´ls acusa de diversos delictes, entre els quals integració d´organització criminal.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?