Sociedad

L'aeroport de Girona arriba als 2 milions de passatgers

Feia quatre anys que no s'assolia aquesta xifra, després que Ryanair retallés dràsticament els seus vols

Interior de l'aeroport de Girona-Costa Brava / ACN

Girona

L'aeroport de Girona arriba als 2 milions de passatgers anuals. En concret, l'any 2018 ha tancat amb 2 milions 19 mil usuaris. És un augment d'un 4 per cent respecte l'any anterior. Feia quatre anys que no s'assolia aquesta xifra, després que Ryanair retallés dràsticament els seus vols.

L'aeroport de Girona ha rebut 37.300 passatgers el desembre, ha tingut un 12 per cent menys d'usuaris que l'últim mes de l'any passat, però suficients per superar els 2 milions d'usuaris. Des de 2014 que l'aeroport no ho assolia aquesta fita, després de la caiguda de passatgers de Ryanair.

4 anys després, la companyia irlandesa continua dominant a la terminal gironina, i en tot l'any passat va dur 7 de cada 10 viatgers. El president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, creu que cal buscar noves empreses per reduir la dependència amb Ryanair.

Domènec Espadalé: "Ryanair té connexions amb molts llocs d'Europa"

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000177784/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Molt per darrera de Ryaniar hi ha l'anglesa Jet2, que ha promès que l'any que ve mantindrà els seus vols a Vilobí i augmentarà la capacitat d'alguns dels seus avions. Per sota, se situen Transavia i Pobeda i altres amb vols xàrters de touroperadors. Durant el 2018 l'aeroport de Girona també ha augmentat el transport de mercaderies, amb 133 mil quilos, un 6 per cent més dels quilos que es van moure durant tot el 2017.

En canvi, en l'últim any, hi ha hagut un 7 per cent menys avions operant a Vilobí, cosa que vol dir que van més plens. Per països, els britàniocs són els que més han trepitjat la terminal gironina amb 631.000 passatgers, per sobre dels alemanys, holandesos i italians.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00