Últimas noticias Hemeroteca

Només unes 300 ha de préssecs s'han interessat pel Pla d'arrencada

Agricultura busca fructicultors per arribar a les 2.000 ha, i així comptar amb diners del Ministeri

El Departament d'Agricultura només ha aconseguit que unes 300 hectàrees de préssecs i nectarines s'apuntin al pla d'arrencada. Lluny de l'objectiu d'aconseguir les 2.000 que el govern espanyol demana per aportar els 5 milions d'euros compromesos per a aquest pla.

Carmel Mòdol: "si no arribem a un número suficient, Madrid ens dirà que la mesura no es efectiva, i no la tirarà endavant" / RÀDIO LLEIDA

La conselleria vol saber quants pagesos estarien disposats a arrancar préssecs i nectarines, a canvi de diners -5.000 euros per ha, amb un màxim de 3 ha- i així evitar sobreproducció i crisi de preus. És una mesura que va demanar el propi sector, que no aconsegueix el propòsit ... i per això es queixa el director d'Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol

Agricultura ha enviat enquestes a 15 mil fructicultors de tot Catalunya, per saber si s'acolliran o no al Pla d'Arrancada, a respondre abans del proper 18. Si no s'aconsegueix el compromís de les 2 mil hectàrees, no es farà.

A Catalunya hi ha unes 27 mil hectàrees de préssecs i nectarines. Es produeix més de 400 mil tones. El pla ha de permetre treure del mercat una producció de 80 milions de kilos de préssecs i nectarines, i evitar caigudes dels preus per excés d'oferta.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?