Sociedad

Mòbils i drons per controlar la processionària

Un projecte de ciència ciutadana del CREAF recull fotografies dels efectes devastadors que provoca aquesta eruga als pins

https://pxhere.com

Barcelona

L'eruga processionària viu i s'alimenta de les fulles dels pins des de finals d'hivern i fins la primavera. L'investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), Lluis Brotons, explica que, normalment a la primavera els pins es refan dels danys que els hi provoca l'eruga, però quan els danys són reiterats o s'ajunten amb períodes de sequera, l'efecte pot ser devastador. “A l’oest dels Estats Units ja hi ha hagut mortalitats massives de pins per l’eruga processionària”.

Per tal de recopilar dades i tenir una dimensió el més acurada possible dels danys causats per la processionària a Catalunya, el CREAF té en marxa l'aplicació “Alerta Forestal” on tothom que vagi al bosc i trobi processionària pot pujar una fotografia i indicar el lloc exacte on l'ha vist. Demanen també fotos aèries fetes amb drons “a les zones forestals on sigui legal fer-los volar”.

A Catalunya on es sol trobar més processionària és als boscos del Prepirineu. Brotons diu que a vegades n'hi ha tantes que a més de ser una amenaça pels pins, són també un problema de salut pública pel seu efecte urticant, tant per les persones com pels animals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00