Sociedad

Un jutge obliga Trànsit a rebaixar la multa a un conductor caçat a 156 km/h

La resolució judicial apunta que se l'ha de sancionar per una velocitat inferior perquè se li ha de restar el marge d'error que té el radar de tram que el va detectar

https://pxhere.com

Barcelona

Un jutge obliga el Servei Català del Trànsit a rebaixar la multa a un conductor que va ser detectat per un radar de tram circulant a 156 km/h per l'AP-7. La resolució judicial, a la que ha tingut accés SER Catalunya, apunta que se l'ha de sancionar per una velocitat inferior perquè se li ha de restar el marge d'error que té el radar.

Segons el radar, el cotxe circulava a més de 150 quilòmetres per hora i això està castigat amb 300 euros i la pèrdua de dos punts del carnet. Però el conductor va al·legar, i el jutge li ha acceptat, que a la velocitat que diu el radar se li ha de restar el marge d'error del 5 per cent. I que per tant, se l'ha de multar per circular a 148 quilometres per hora.

L'advocat, Alfons Perona, explica que no han discutit la infracció, ni la fiabilitat del radar. Argumentaven que el Servei Català del Trànsit ha de tenir en compte el marge d'error per imposar la sanció corresponent. En aquest cas, aplicant el marge d'error la multa es rebaixa a 100 euros i no hi ha pèrdua de punts del permís de conduir.

El Servei Català del Trànsit no vol entrar a valorar aquesta sentència en concret. Però ha explicat a SER Catalunya que l'any passat es van dictar una seixantena de sentències sobre el marge d'error dels radars. I que en 3 de cada 4 casos els jutges han avalat la manera d'actuar de l'administració davant dels infractors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00