Sociedad

La Policia Nacional deté els alcaldes de Celrà i Verges

Es tracta d'un operatiu per un presumpte delicte de desordes públics amb al menys onze detinguts

Concentració davant de la comissaria de la Policia Nacional / C. M.

Girona

La Policia Nacional ha detingut als alcaldes de Celrà i Verges en un operatiu per desordres públics pels talls a la via de l'AVE de Girona durant l'aniversari de l'1 d'octubre. A hores d'ara, hi ha onze detinguts, un dels quals ja havia estat detingut abans per fer pintades a la seu de la subdelegació del govern de l'estat.

Ignasi Sabater i Dani Cornellà, els dos de la CUP, han estat traslladats a la comissaria de la Policia Nacional a Girona, on els CDR han convocat una manifestacio de suport.

Segons el TSJC, són detencions policials -que no ha ordenat un jutge- encara que sí està informat de l'operatiu el jutjat d'instrucció 4 de Girona, que té una causa oberta amb un atestat policial per l'ocupació de les vies de l'AVE l'1 d'octubre de 2018, sense conèixer els autors dels desordres. Fonts judicials aclareixen que l'operatiu de la policia busca identificar els autors dels tall, que va bloquejar la circulació de trens d'alta velocitat entre les 7 i les 9 del matí.

L'operatiu ha començat abans de les 8 del matí a diferents punts sota la direcció del jutjat d'instrucció número 4 de Girona.

Sabater va declarar per una investigació policial per un possible delicte d'odi. Després del referèndum de l'1 d'octubre, l'alcalde va fer unes declaraciosn on relacionava la presència de Guàrdia Civil al territori amb una punxada massiva de pneumàtics. La resta de regidors ja havien declarat per aquest cas però ara la detenció no seria per aquest cas sinó per desordes.

El poble ha estat objecte des de fa temps de retirada de llaços grocs i estelades, a més de pintades, per part de grups que actuen de nit.

Després de conèixer les detencions, els CDR han convocat una concentració a davant la comissaria de Girona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00