Última hora

Muere un hombre en San Esteban de Pravia (Asturias) a causa del temporal

Sociedad
POLÍTICA

Arxivades les investigacions contra els alcaldes per l'1-O

La causa, oberta prèviament, investigava si els batlles de Reus, Amposta, Torredembarra, Deltebre i Cunit van facilitar l'obertura dels centres municipals on finalment es va votar.

Carles Pellicer, alcalde de Reus. / ACN

Reus

La Fiscalia no ha pogut acreditar que els batlles efectuessin cap actuació positiva que incidís en l'obertura de centres públics durant la votació.

Aquesta causa va obrir-se contra 712 alcaldes de tot Catalunya just després del polèmic ple del Parlament dels dies 6 i 7 de setembre, que va provocar que molts alcaldes del país signessin declaracions en defensa del Referèndum. Els sis alcaldes van comparèixer davant Fiscalia entre els dies 21 i 27 de setembre del passat 2018 i tots es van acollir al seu dret de no declarar. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, valora molt positivament l’arxivament però lamenta que hagi trigat un any-

Encara pendent

Després de l'arxivament, a l'alcalde de Reus encara li queda obert el procediment relacionat amb la signatura del manifest del 3 d'octubre, en el que ell i la resta del govern municipal demanaven la marxa dels policies nacionals establerts a la ciutat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00