Sociedad

Els taxistes tornen a la vaga

El Govern obligarà a contractar els Uber i Cabify amb 15 minuts d'antelació

El decret llei descarta la precontractació dels VTC hores abans però els obliga a retornar a la base quan acabin el servei i els prohibeix geolocalitzar els clients

Els taxis han tornat a la Gran Via de Barcelona / Pere Bernal CADENA SER

Barcelona

Els taxistes col·lapsen aquest divendres la Gran Via de Barcelona per protestar contra el nou decret del Govern que regula els serveis d'Uber i Cabify, i que consideren "insuficient". Els conductors de taxis han decidit en assemblea tornar a acampar a la Gran Via, com ja van fer a l'estiu, i a les tres de la tarda ja bloquejaven la majoria dels carrils entre Passeig de Gràcia i Balmes. L'ocupació de la Gran Via de Barcelona és, segons els representants dels taxistes, la primera acció de protesta de la vaga indefinida que han començat aquest divendres.

La Generalitat ha descartat obligar a contractar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), com Uber i Cabify, amb hores d’antelació. El decret llei del Govern rebaixa les demandes del sector del taxi i obligarà a precontractar els VTC amb 15 minuts d'antelació, segons ha explicat el portaveu de l'associació majoritària Élite Taxi, Alberto 'Tito' Álvarez.

A la sortida de la reunió del Consell del Taxi d'aquest divendres al matí, Álvarez ho ha considerat "insuficient" i ha anunciat l'inici immediat d'una vaga indefinida. Els taxistes s'han dirigit a la T2 de l'aeroport del Prat per decidir en assemblea les mobilitzacions que emprendran a partir d'ara.

Les associacions de taxistes demanaven la precontractació sis hores abans, com a mínim. D'altra banda, la proposta que ha plantejat el departament de Territori sí accepta l'altra línia vermella dels taxistes: el retorn a la base dels VTC quan acabin el servei. A més, la Generalitat també prohibirà que Uber i Cabify geolocalitzin els clients.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00