Sociedad
JUSTÍCIA

Creixen un 16% les parelles que trien la mediació en el procés de separació

La meitat dels divorcis amb fills acaben amb custòdia compartida

Un casament religiós enguany. / Arxiu Agències

Andorra la Vella

El nombre de parelles que inicien un procés de mediació creix un 16% el 2018, respecte a l'any anterior.

El servei d'Atenció i Mediació prop de l'Administració de la Justícia va atendre un total de 193 parelles durant l'any anterior, de les quals 163 van optar per iniciar un procés de mediació. Així ho ha anunciat la tècnica d'atenció social del servei, Loli Terrón, durant el balanç del servei amb motiu del Dia Internacional de la Mediació, on ha destacat que d'aquestes 163 parelles, el 64% dels casos correspón a parelles casades que volen fer una separació legal i que en el 36% es busca mediació per establir mesures paternofilials.

A més, Terrón ha assenyalat que en un 47% dels casos s'opta per la custòdia compartida dels fills i en un 42% la custòdia és per la mare, mentre que només un 1% ha acordat que aquesta sigui pel pare.

D'altra banda, el servei d'Atenció i Mediació va atendre l'any 2018 un total de 325 consultes, entre les quals 220 corresponen a l'àmbit civil.

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha dit que de cara al futur es pretén ampliar el servei de mediació familiar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00