Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Tornen les cigonyes, augmenten els ànecs i desapareixen els blauets

Estany de Banyoles / ACN

Banyoles

A l'estany de Banyoles, tornen les cigonyes, augmenten els ànecs i desapareixen els blauets. Ho diu el cens d'ocells d'aquest hivern que ha fet l'entitat Limnos, que per primer cop ha detectat un gavià propi dels països nòrdics s'hauria despistat i hauria vingut a parar aquí.

L'estany de Banyoles recuperar un grup estable de cigonyes hivernant, després d'anys en què només n'hi havien dues, l'any passat en van ser 27 i aquest hivern en són més de 40. Un bon indicador per la qualitat ambiental -segons David Funoses, voluntari de l'entitat Limnos- que aclareix que les cigonyes es mouen molt fàcilment.

David Funoses, voluntari de Limnos

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000178193/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El cens d'aquest hivern també constata la recuperació de les polles d'aigua i els ànecs collverds. També aquest any han trobat per primer cop un gavinot, una espècie nòrdica, que s'ha perdut en el seu trajecte. En canvi, la nota negativa la posen els blauets perquè aquest any no n'han trobat cap. L'augment dels canyissars a zones com les llacunes de can Morgat ha fet desaparèixer aquesta espècie.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00