Sociedad

L'AVE Barcelona-Girona-frontera francesa no supera els 200km/h

Sis anys després de la seva inauguració, els tècnics no tenen clar què passaria si un tren de passatgers es creués a més velocitat amb un de mercaderies

EUROPA PRESS

Barcelona

Els trens d'Alta velocitat entre Barcelona, Girona i la frontera francesa segueixen sense passar dels 200 quilòmetres per hora. No van més ràpid per raons de seguretat perquè els tècnics no tenen clar què passaria quan es creuessin amb un tren de mercaderies, que també circulen per aquesta línia. L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) farà noves proves per veure si es pot incrementar aquesta velocitat a mig termini.

Els 131 quilòmetres del tram Barcelona-Girona-Frontera Francesa van costar 3.700 milions d'euros perquè estem parlant d'una línia dissenyada perquè els trens vagin a més de 250 quilòmetres per hora. Però 6 anys després de la seva inauguració, això encara no passa i els trens circulen a la mateixa velocitat que ho farien en una línia convencional.

Adif ha fet proves des del 2012 per veure si els trens de mercaderies es poden creuar amb seguretat amb un de passatgers que circuli a més de 200 quilòmetres per hora. Però els resultats no són concloents i ha de fer encara més assajos. Acaba de licitar un contracte de mig milió d'euros per tornar a fer proves en la línia Barcelona-Girona-Frontera Francesa, especialment a l'interior dels túnels.

Les proves es faran al llarg d'aquest any i del 2020. Segons el plec de condicions de la licitació del contracte, es simularà el creuament d'un tren de mercaderies amb un de passatgers que circuli a 210, 230 i 250 Km/h.

El secretari d'estat d'Infraestructures, Pedro Saura, ha assegurat en una entrevista al programa 'Aquí amb Josep Cuní' assegura que farà "les micro-inversions que siguin necessàries perquè si s'ha fet un inversió d'alta velocitat que sigui realment d'alta velocitat". Saura ha assegurat que a Espanya s'ha fet una política equivocada en infraestructures i que el seu govern aposta per passar de la "política mastodòntica i faraònica de l'alta velocitat" a una major inversió en rodalies i en la millora de les vies convencionals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00