Sociedad

Empresonada una parella de lladres en moto difícil d'identificar

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut un home i una dona de 32 anys que es dedicaven a robar a vianants des de motos també sostretes

Mossos i GUB els relacionen amb una seixantena de casos però reconeixen que com que duien casc i jaqueta negra serà molt difícil imputar-los els fets

pxhere.com

Barcelona

Una parella, ja empresonada, de 32 anys ha portat de corcoll la policia durant els últims mesos a la zona del Besòs de Barcelona. Robaven motos i les feien servir per després arrencar la bossa o el mòbil als vianants que trobaven pel camí. No tenien cap mirament en fer-los caure a terra. La policia creu que podrien ser els autors d'uns 60 robatoris però el problema és que amb casc i jaquetes fosques no poden identificar-los plenament. Les víctimes no els saben reconèixer per les fotografies i les càmeres públiques tampoc els assenyalen amb proves consistents.

Jonathan i Laila havien fet dels robatoris el seu estil de vida, segons la policia. Especialistes en robar i engegar scooters, es dedicaven a recorrer els carrers del districte de Sant Martí per robar als vianants. La Guàrdia Urbana de Barcelona els va parar els peus dilluns de la setmana passada en una detenció in fraganti al carrer Alfons el Magnànim. Abans havien escoltat per l'emissora que dos individus en una moto acabaven de robar amb violència un telèfon mòbil. Dos agents que era a la zona a peu els van veure i els van cridar l'alto. El conductor va accelerar i un dels policies fins i tot va desenfundar l'arma reglamentària. Finalment va tirar la moto a terra per intentar escapar però se li van llançar a sobre i el van detenir. De paquet hi duia una noia, que també va acabar detinguda.

Segons la Guàrdia Urbana, tots dos van insultar, escopir i amenaçar els agents. Fins i tot expliquen que ella va intentar treure l'arma a un dels urbans que l'havia dut al centre mèdic Manso i la van haver de reduir. Quan els duien en el cotxe mampara, van veure que l'home trencava un telèfon mòbil amb les cames que sospiten que era sostret. A ella li van trobar un altre mòbil presumptament robat a la butxaca de la jaqueta. La moto havia estat robada 3 dies abans.

L'home tenia diverses ordres de detenció. El jutge ha empresonat la parella. La Guàrdia Urbana els imputa un robatori amb violència del mòbil i el furt de la moto i els mossos els relacionen amb 4 casos més de robatoris amb violència amb noies joves i de mitjana edat, algunes ferides durant les estrebades, una amb una luxació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00