Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Tomben el polèmic projecte MIDCAT

Descarten el gasoducte que s'havia de fer entre Espanya i França per garantir la interconnexió energètica

Diuen que és innecessari i massa car, a banda d'altres mancances

Plataforma contra MidCat

Girona

Els governs espanyol i francès han tombat el polèmic projecte MIDCAT, el gasoducte que s'havia de fer entre els dos països per garantir la interconnexió energètica. El descarten perquè és innecessari i massa car... a banda d'altres mancances.

Aquest projecte seria en el mercat del gas el que la línia de la MAT va representar per a l'energia electrica: la unió entre Espanya i França de manera que es puguin garantir els subministraments i els preus als dos països. Però la comissió nacional del mercat de la competència i l'organisme homòleg francès han descartat el que impulsen les empreses ENAGAS i TERÉGA.

Diuen que el projecte que han presentat les dues empreses no garanteix alk 100 per cent la interconnexió ni, per tant, els preus competitius. Recull també l'informe que el mercat no reclama la intrerconnexió i que l'actual no està congestionada. A més, diu que és masa car i que no està clar qie els beneficis superin els costos de la inversió.

Els dos estats han rebutjat fer aquesta inversió i recomanen a les empreses que el promouen que facin estudis addicionals per corregir totes aquestes mancances detectades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00