Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 22 de Enero de 2020

Otras localidades

Culpable d'assassinat

El jurat popular del doble crim d'Aspa considera provat que Ismael Rodríguez va matar amb traïdoria els dos agents rurals sent plenament conscient del que feia, tot i què el motiu "només el pot saber ell"

L'acusat del doble crim d'Aspa, emmanillat pels Mossos, després d'haver escoltat el veredicte de culpabilitat. Imatge del 25 de gener de 2019. / ()

El Jurat Popular considera per unanimitat que els dos agents rurals morts, Xavier Ribes i David Iglesias, no van tenir cap possibilitat de defensar-se, “ni tant sols van poder prémer el botó d’emergència del seu walkie talkie”. Els va disparar per sorpresa. La traïdoria era un dos possibles requisits per condemnar Ismael Rodriguez per assassinat.

Veredicte del Tribunal Popular en el doble crim dels Agents Rurals a Aspa el gener del 2017 / RÀDIO LLEIDA

El segon dels possibles requisits ara el motiu: l’encobriment d’un altre delicte. Sobre aquest segon requisit, el Tribunal popular (per dos vots a favor i 7 en contra) diu que no queda provat que els matés per por a perdre la l’escopeta al tenir la llicencia caducada i a l’estar caçant a més sense el permís del vedat. “Només Ismael Rodriguez pot saber per què va disparar” conclou el Jurat.

El tribunal popular reconeix que l’acusat va rematar, amb 2 dels 4 trets a curta distància als agents, que va haver de recarregar l’arma pel quart dels trets, i que sabia que eren Agents Rurals.

Aplica l’atenuant de confessió tal i com demanava la Fiscalia per què va trucar al 112 afirmant que ell havia mort dos agents rurals.

El Tribunal Popular considera que no ha quedat provat que Ismael Rodriguez patís alguna alteració psíquica que afectés a les seves capacitats intel·lectuals o volitives. Per tant, era conscient del què estava fent.

Són els trets més rellevants de les 28 preguntes que el jurat ha hagut de respondre en l’objecte de veredicte, que fan que sigui culpable de dos assassinats, d’un atemptat a l’autoritat, d’un delicte de tinença il·lícita d’armes i d’un altre de fauna i flora.

La Fiscalia demana 22 anys i 6 mesos de presó per cadascun dels dos delictes d’assassinat –en concurrència al d’atemptat a l’autoritat- i un any de presó per el delicte de tinença il·lícita d’armes. Pel delicte contra la fauna i flora (caçar sense el permís del vedat) demana 8 mesos de multa a raó de 12 euros diaris. En total 46 anys de presó, dos menys de la petició de partida al no considerar-se provat que va cometre els assassinat per encobrir el delicte de no tenir permís d’armes. Al no provar-se que ho va fer per encobrir. Les acusacions particulars mantenen la petició total de 51 anys de presó.  La defensa d'Ismael Rodríguez davant d'aquest vereicte ha hagut de modificar la petició que inicialment basava en homicidi i  sol·licita 41 anys: la mínima per dos assassinats és a dir 20 anys per cada crim, 4 mesos de preso per un delicte de fauna i flora i, 6 mesos per tinença il·lícita d'armes

Ara el Jutge que ha president el Tribunal de l’Audiència és qui ha de dictar sentència amb la imposició de penes.

A l’amic, Miguel Àngel Fernàndez , que en aquest judici ha estat acusat com a cooperador necessari per què li va deixar l’arma per anar a caçar, sabent que no en tenia permís, ha estat també declarat culpable. Va acceptar que Ismael Rodriguez posés l’escopeta al seu nom sabent que tenia caducada la llicència de armes tipus E, permetent així que continués tenint-la a la seva disposició. En aquest cas Fiscalia demana per ell un any de presó, i tres anys sense poder caçar.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?