Últimas noticias Hemeroteca

El Bisbat de Girona crearà una comissió per investigar abusos sexuals a menors

Això després de fer-se públic el cas de l'excapellà de Vilobí d'Onyar que durant més de 30 anys, presumptament va abusar de nens

El responsable de la Delegació de Mitjans de Comunicació del Bisbat de Girona, Xavier Roca. / ()

El Bisbat de Girona crearà una comissió per investigar qualsevol tipus d'abusos sexuals comsesos contra menors. Això després de fer-se públic el cas de l'excapellà de Vilobí d'Onyar que durant més de 30 anys, presumptament va abusar de nens. El Bisbat demana a qualsevol possible víctima d'aquest i d'altres capellans, que ho denunciïn a aquesta comissió.

El Bisbat només ha fet públic un comunicat en el que diu que no té constància dels casos que hauria comès l'exmossèn de Vilobí d'Onyar. També diu que les persones que van rebre les denúncies en el Bisbat en aquell moment, ja són mortes. De fet, a Mossèn Tomàs Pons el van apartar de la parròquia fa anys. Ara que ha resorgit aquest cas, el Bisbat de Girona demana a qualsevol víctima d'abusos per part de capellans, que els denunciïn.

El Bisbat mentrestant investiga el cas concret de Vilobí i l'informe final que en surti s'enviarà al Vaticà. El Bisbat ha demanat "perdó" a les suposades víctimes i a les seves famílies.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?