Hora 14 EbreHora 14 Ebre
Actualidad
RECTA FINAL

El Govern espanyol segellarà els pous i desmantellarà la plataforma marítima del magatzem de gas Castor

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera ho ha anunciat durant la seva compareixença al Senat

ACN

Tortosa

El Govern espanyol posa punt i final a la plataforma de gas Castor, després de 5 anys en hibernació. La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera ha anunciat durant la seva compareixença al Senat que finalment el Govern ha optat pel desmantellament de la plataforma i el segell definitiu dels pous.

Segons la ministra, no es podia seguir amb la plataforma sense activitat 'sine die' i per tant, s'avançarà cap al seu tancament definitiu.

Ribera no ha parlat encara de terminis, el que ha inquietat a les associacions i governs afectats.

Evelio Monfort, portaveu de la plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, ha explicat que si no es volen assumir riscos greus per al territori, s'ha de procedir al desmantellament durant aquest any. Segons Monfort, "els segells provisionals que hi ha actualment als pous tenen una caducitat el 2020, per tant si no es segellen de forma definitiva abans de l'any que ve, es podria posar en risc a tot el territori".

Per altra banda, el delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, s'ha mostrat molt satisfet amb la notícia, que ha apuntat com a "positiva per al territori", però ha demanat també "que es revisi la lletra petita d'aquest desmantellament".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00