Últimas noticias Hemeroteca

La Policia va preguntar per l'imam de Ripoll tres vegades abans dels atemptats

Els Serveis Socials de Ripoll diuen que els atemptats a Barcelona i Cambrils demostren que el model d'integració no funciona

La comissió d'investigació dels atemptats reunida a Ripoll / ()

El secretari de la mesquita de Ripoll, Hamid Barbach, insisteix que la policia nacional va preguntar per l'imam, com a mínim tres vegades abans dels atemptats del 17 d'agost. Ho ha dit avui a la comissió d'investigació dels atacs terroristes, que excepcionalment s'ha fet a Ripoll.

En aquesta mateixa comissió, els Serveis Socials de Ripoll van dir que els atemptats jihadistes a Barcelona i Cambrils l'agost del 2017 demostren que el model d'integració no funciona perquè falten recursos.

Denuncien precisament que just després dels atemptats van rebre recursos que han anat a la baixa amb el pas del temps o que directament ja no arriben. Pel que fa a la integració dels joves, la directora del consorci de benestar social del Ripollès, Elisabeth Ortega, creu que no n'hi ha prou amb que parlin la llengua, tinguin feina, s'hagin escolaritzat o que tinguin amics autòctons. Diu que cal fer una reflexió més profunda per detectar alguns elements que fan que els immigrants, encara que siguin de segona o tercera generació, puguin acabar radicalitzant-se.

Critiquen que la manca de recursos no els permet intervenir a l'inici de processos de radicalització. Segons Ortega, la millor eina és prevenir però el més difícil és arribar a les persones que filtregen amb radicalismes.

Les responsables de serveis socials de Ripoll també temen que els atemptats puguin fer crèixer el racisme. Segons van explicar, al principi hi va haver desconfiança entre la població i una fractura que s'ha d'anar recosint poc a poc.

 


Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?