Sociedad

Un investigador de la UdG entén com funcionen els sucres del nostre intestí

Són els primers sucres que cremem quan fem esport

Aquestes molècules de glucosa s'uneixen a l'intestí i formen una cadena que embolcalla l'enzim encarregat d'emmagatzemar l'energia

Javier Iglesias / UdG

Girona

Un científic de la Universitat de Girona -juntament amb investigadors d'Oxford i Southampton- ha descobert el funcionament dels sucres de l'intestí que ens donen energia. Són els primers sucres que cremem quan fem esport. Aquestes molècules de glucosa s'uneixen a l'intestí i formen una cadena que embolcalla l'enzim encarregat d'emmagatzemar l'energia.

Aquesta mena de 'vestit' de molècules impedia obtenir més dades d'aquesta maquinària, però ara els responsables de l'estudi han descobert que utilitzant un metall poden veure com funcionen per dins. L'investigador de l'Institut de Química Computacional i Catàlisi de la UdG, Javier Iglesias, explica que els ha sorprès la forma com creixen: han constatat que el procés de creació i creixement del glicogen és molt flexible en els seus inicis i que es torna més precís quan s’avança la reacció.

Javier Iglesias: "Fins ara es pensava que la reacció era sempre la mateixa"

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000178628/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Javier Iglesias és el primer científic de l’IQCC i el cinquè de la Universitat de Girona en publicar un article a Nature, una de les revistes científiques més prestigioses del món. És investigador Marie Curie al grup CompBioLab de la UdG.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00