Últimas noticias Hemeroteca

Un investigador de la UdG entén com funcionen els sucres del nostre intestí

  • Són els primers sucres que cremem quan fem esport
  • Aquestes molècules de glucosa s'uneixen a l'intestí i formen una cadena que embolcalla l'enzim encarregat d'emmagatzemar l'energia

Javier Iglesias /

Un científic de la Universitat de Girona -juntament amb investigadors d'Oxford i Southampton- ha descobert el funcionament dels sucres de l'intestí que ens donen energia. Són els primers sucres que cremem quan fem esport. Aquestes molècules de glucosa s'uneixen a l'intestí i formen una cadena que embolcalla l'enzim encarregat d'emmagatzemar l'energia.

Aquesta mena de 'vestit' de molècules impedia obtenir més dades d'aquesta maquinària, però ara els responsables de l'estudi han descobert que utilitzant un metall poden veure com funcionen per dins. L'investigador de l'Institut de Química Computacional i Catàlisi de la UdG, Javier Iglesias, explica que els ha sorprès la forma com creixen: han constatat que el procés de creació i creixement del glicogen és molt flexible en els seus inicis i que es torna més precís quan s’avança la reacció.

Javier Iglesias és el primer científic de l’IQCC i el cinquè de la Universitat de Girona en publicar un article a Nature, una de les revistes científiques més prestigioses del món. És investigador Marie Curie al grup CompBioLab de la UdG.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?