Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

Parcs de Bombers Voluntaris de Lleida comuniquen que tanquen

Envien cartes als seus ajuntaments per alertar-los que no poden garantir el servei per falta de personal i material

Cada cop hi ha més parcs de bombers voluntaris -dels 76 que hi ha a tot Catalunya- que comuniquen per escrit als seus ajuntaments que tanquen les instal·lacions. Més d'una desena ja ho han fet a Lleida, segons l'Associació de Bombers Voluntaris, dels 25 que hi ha (3 d'ells a l'Aran). Denuncien que els falta personal i material que els ha portat a no poder cobrir amb garanties els serveis que han de prestar

RÀDIO LLEIDA

Els parcs de les Borges Blanques, Coll de Nargó, Torà, Agramunt, la Granadella, Almenar, Montferrer, Seròs... ja han alertat als seus alcaldes que a partir d'avui tanquen. Tancar es deixar de prestar el servei, per què no s'hi poden comprometre amb el personal i mitjans que tenen.

Reportatge: Ramon Escudé, Jordi Fabra, i Josep M. Andreu, cap dels parcs de Bombers Voluntaris d'Agramunt, Coll de Nargó, i, Borges Blanques / MERCÈ MARCH (RÀDIO LLEIDA)

El cap dels bombers del parc voluntari d'Agramunt (Urgell), Ramon Escudé, diu que “no pot garantir ni un equip de guàrdia de tres bombers”. Literalment parla de col·lapse. Sobre el paper són 19 bombers, però només 7 o 8 són en realitat els que cobreixen serveis. I pren la decisió de “tancar”

Un altre exemple és el parc de Coll de Nargó, a l'Alt Urgell amb Jordi Fabra al capdavant. “Només es poden atendre un 20 per cent dels serveis”, és a dir, no arriben al 80 per cent dels serveis en què son requerits. També ha enviat una carta al seu ajuntament en què els alerta de la situació.

Mateixa missiva que ha lliurat al registre de l’Ajuntament de les Borges Blanques a les Garrigues, el cap del parc dels Bombers Voluntaris, Josep Maria Andreu. Són 19 efectius, i estima que haurien de ser una trentena. Les Borges Blanques és l’única capital de comarca que no té un parc de bombers funcionaris. “En principi no se sortirà, i si hi hagués una cosa molt gran.. –ja faríem- i sinó com altres vegades haurà de pujar Mollerussa, o Montblanc o Lleida”, acaba dient.

Aquests són exemples de parc que han comunicat per escrit, amb una carta que ha entrat el registre dels diferents ajuntaments, la situació en la qual es troben. Però l’Asbovoca diu que el 100% dels parcs de voluntaris no poden garantir els equips de guàrdia necessaris per obrir i atendre les emergències És un problema greu especialment a la Regió d'Emergències de Lleida on la majoria de parcs són de voluntaris.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?