Sociedad | Actualidad
CULTURA POPULAR I TRADICIONAL

El Museu de Tortosa tindrà un espai dedicat a la jota

S'ubicarà al pavelló número 7 del Museu i es podrà visitar de forma gratuïta

Entrada principal del Museu de Tortosa on s'ubicarà l'espai dedicat a la jota / Cedida

Tortosa

El Museu de Tortosa tindrà un espai dedicat a la jota i la cultura popular i tradicional que s'ubicarà al pavelló número 7 i que es podrà visitar de forma gratuïta. El nou espai inclourà exposicions permanents, una sala d’estudi i treball i una altra d’arxiu a disposició dels investigadors.

Arturo Gaya, membre de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i professor de l’Aula de Música Popular i Tradicional de Tortosa,  ha explicat que durant els darrers anys s’ha aconseguit recopilar una gran quantitat de material que mereix ser exposat: "Encara queden moltes coses a la memòria de la gent, queda molt treball per a fer i tot aquest patrimoni cal posar-lo a l'abast de la gent, això no és per guardar-ho, és per compartir-ho".

Un dels elements que es podrà veure en aquest espai dedicat a la jota és un original del llibre "Del Folklore tortosí" de Joan Moreira, que data del 1934 i que s'ha recuperat d'una col·lecció privada dels estats Units. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha recordat que Tortosa serà la Capital de la Cultura Catalana l'any 2021 i que aquest espai dedicat a la jota forma part de les actuacions que s'aniran fent durant els mesos vinents.

L'obertura d'aquest nou espai al Museu de Tortosa es farà de manera progressiva i es preveu que el fons ja es pugui visitar d'aquí a unes setmanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00