Sociedad
POLÍTICA

Josep Poblet plega

Després de 26 anys com a alcalde de Vila-seca, anuncia que no es presentarà com a candidat a les properes eleccions municipals. Creu que cal "un canvi de cicle".

Poblet als estudis de SER Tarragona. / Eva Hidalgo

Vila-seca

Plega un històric líder territorial de l'antiga Convergència i Unió: Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona els darrers 12 anys i alcalde de Vila-seca des de 1992, no repetirà com a alcaldable a les properes eleccions municipals.

Poblet va arrencar la seva carrera com a tinent d'alcalde quan Vila-seca i Salou eren un únic municipi, a finals dels anys vuitanta, i ha propiciat la transformació d'un petit poble a una de les ciutats més pròsperes del Camp de Tarragona.

L'encara president de la Diputació encarna l'antic poder territorial convergent, i ho fa en un municipi amb una realitat social on l'independentisme no ha fet forat: de fet, Poblet s'ha mostrat en públic i també en privat contrari a la deriva independentista del món convergent.

Provinent de l'anomenat pinyol de l'expresident Pujol, mai va acabar de fer el salt cap a Barcelona, tot i que sovint va figurar en les travesses per ocupar alguna conselleria. Tot això abans de convertir-se en president de consens d'una Diputació des d'on acabarà sense veure completat el seu darrer projecte: crear una Autoritat Metropolitana que impulsi polítiques d'abast territorial al Camp de Tarragona.

La marxa de Poblet obre una crisi de lideratge al món post-convergent, mancat ara més que mai de referents al Camp de Tarragona, amb només una alcaldia de pes: Reus, amb Carles Pellicer.

Una sorpresa pel propi partit

Membres de la direcció executiva nacional del PDeCAT desconeixien les seves intencions. És el cas de Dídac Nadal, portaveu també del partit a Tarragona i candidat a les properes eleccions municipals. Subratlla la feina que ha fet Poblet durant dècades al territori.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00