Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

COCHE ELÉCTRICO COCHE ELÉCTRICO Sigue en vídeo el foro 'El coche que viene: 100% ECO', organizado por la SER

Falten 300 pediatres a Catalunya

  • A Catalunya falten entre 250 i 300 pediatres per cobrir l'atenció mèdica als nens a l'Assistència Primària.
  • Aquest és el càlcul que fan la Societat Catalana de Pediatria i el sindicat Metges de Catalunya.
  • Actualment una de cada tres places de pediatria dels CAP l'estan ocupant metges no especialistes

La majoria són metges de família. Per tant, NO han fet l'especialització en pediatria, i això perjudica els nens, segons el vicepresident de la Societat Catalana de Pediatria, Vicente Morales: "Estudis realitzats en països on els nens són atesos per metges de família i no per pediatres mostren indicadors preocupants: els índex de vacunació són més baixos, el número d'ingressos hospitalaris augmenta, la detecció de malalties infantils greus s'endarrereix molt perquè no fan diagnòstic precoç. En aquests països, pel seu model de funcionament, l'accessibilitat a l'atenció pediàtrica és molt difícil i està demostrat que això va en contra de la salut dels nens".

Ara mateix, fins a un 10% dels Centres d'Atenció Primària de Catalunya tenen problemes per oferir atenció pediàtrica, segons Ana Roca, vicesecretària general del sindicat Metges de Catalunya i pediatra del CAP Viladecans: "Són molts els equips, sobretot els petits, que en algun moment al llarg de l'any en algun torn, matí o tarda, no poden comptar amb cap pediatra. El cas és que no som prou pediatres, i no hi ha suport ni des del punt de vista de planificació ni de recursos. Per això llancem un SOS a qui té la responsabilitat i la potestat de poder solucionar això".

El dèficit de pediatres a l'atenció primària s'arrossega des de fa anys, però darrerament s'ha agreujat. Les poques places de pediatria que s'ofereixen per a la residència MIR, la sobrecàrrega de feina als ambulatoris, els horaris que dificulten la conciliació en una professió especialment feminitzada (dos de cada tres pediatres són dones) i salaris galdosos fan que pocs metges triïn aquesta especialitat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?