Últimas noticias Hemeroteca

Uber anuncia que marxa de Barcelona

Aquestes plataformes asseguren que suspenen l'activitat a partir de demà perquè la regulació aprovada pel govern català és incompatible amb el seu servei

Vehicle d'Uber durant la concentració de VTC a la Diagonal de Barcelona / ()

Uber deixarà de funcionar demà mateix. L'anunci l'han fet els responsables d'aquesta plataforma a través de les xarxes socials i de comunicats als seus usuaris i als periodistes. Asseguren que la normativa aprovada per la Generalitat que obliga a contractar els seus serveis amb 15 minuts d'antelació és "totalment incompatible" amb la seva activitat.

L'anunci d'Uber es produeix el mateix dia que el Diari Oficial de la Generalitat publica el decret del govern català que determina el temps mínim de precontractació d'aquests serveis. Una normativa que estableix també que els vehicles de lloguer amb conductor no poden circular per la ciutat buscant clients, sinó que han d'estar aparcats i amb el geolocalitzador desconnectat.

El director d'Uber a Espanya, Juan Galiardo, culpa directament al decret aprovat pel govern català de la seva decisió. Diu que es veuen "obligats" a suspendre els serveis d'UberX a Barcelona per les "restriccions a les VTC" aprovades per la Generalitat. Galiardo diu que segueixen a disposició de les administracions per treballar en una regulació "justa" per a tothom, que tingui en compte els milers de passatgers dels vehicles de lloguer amb conductor.

En un comunicat enviat als seus clients, Uber assegura que la precontractació de 15 minuts no existeix a cap lloc d'Europa i és totalment incompatible amb la immediatesa que requereix el servei que ells ofereixen.

Cabify, en un comunicat, ha assegurat que la conseqüència final de la nova regulació és la seva expulsió directa de Barcelona i de Catalunya i que així ho faran saber demà als seus clients.

L'anunci de les dues plataformes se suma al que ha fet la patronal Unauto que assegura que demà les empreses que donen aquests serveis formalitzaran els expedients de regulació d'ocupació. Uns expedients que la Generalitat ja ha dit que no estan justificats perquè són preventius, ja que encara no han patit cap perjudici econòmic.

Desconcert entre els conductors

De moment, que els usuaris es queden sense aquestes plataformes que els permetien veure quins vehicles tenien a prop i contractar de manera immediata el servei. Un dels clients d’Uber, Carlos, ha explicat que no li sembla bé que desaparegui aquesta plataforma perquè li permetia saber qui el recollia i el preu del trajecte, cosa que amb el taxi no passa. I Marina creu que haurien de poder operar com fins ara.

Entre els conductors d’Uber hi ha desconcert. Han rebut un missatge de la plataforma que els agraeix la feina i no saben què passarà a partir de demà. Rogelio i Justo expliquen que l’única cosa que tenen clara és que, de moment, es queden sense feina.

'Hi ha feina per tothom'

La regidora de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, insisteix que hi ha feina per tothom a la ciutat. Diu Vidal que la ciutat té esdeveniments i congressos suficients perquè els vehicles de lloguer amb conductor puguin treballar. I s’ha mostrat convençuda que durant la celebració del Mobile World Congress hi haurà suficients vehicles d’aquest tipus per donar resposta a la demanda d’aquest esdeveniment.

Els taxistes han celebrat la decisió d'Uber i Cabify de deixar d'operar a Barcelona. Diuen que és una victòria.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?