Últimas noticias Hemeroteca

Al 2020 el transport públic es podrà pagar amb el mòbil

Abans de l'estiu es començaran a fer canvis a les validadores perquè pugui llegir també suports digitals

L'any 2020, el transport públic es podrà pagar ja amb suport digital, és a dir, amb targetes sense contacte o amb el telèfon mòbil, segons la previsió de l'Autoritat del Transport Metropolità. Perquè això sigui possible, a partir del segon trimestre d'enguany es faran canvis a les validadores d'autobusos, metro, Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies.

Durant alguns mesos, les targetes sense contacte i el mòbil conviuran amb les actuals targetes magnètiques i per això s'han d'adaptar les màquines. El conseller de Territori, Damià Calvet, ha explicat que els operadors de l'àrea metropolitana ja estan fen proves amb resultats "satisfactoris". Per això, diu Calvet "es preveu que al segon trimestre d'enguany comenci la substitució massiva de tots els equips pels nous".

De moment als suports digitals hi haurà els mateixos bitllets i abonaments que existeixen ara. No serà fins el 2021 quan es cobri en funció dels quilòmetres recorreguts. El preu anirà canviant cada 5 quilòmetres i tots els municipis tindran una zona de tarifa plana al seu voltant. A més el nou sistema tarifari permetrà personalitzar la tarifa, obtenir descomptes, en funció de les vegades que es viatgi o de l'horari en què es faci.

Tot plegat forma part del projecte de la T-Mobilitat, un projecte que es va anunciar inicialment per al 2014.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?